L’Ajuntament d’Alzira promociona el valencià amb les cartes als Reis Mags que s’han repartit pels centres escolars de la ciutat

 
  • S’han repartit prop de 5.000 cartes en total

En la línia tradicional de promoció del valencià, des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira i a través del Servei Alzireny de Promoció i Ús del Valencià, s’han enviat a tots els centres educatius d’Alzira unes cartes per tal que l’alumnat d’Educació Infantil i Primària puguen demanar als Reis Mags els seus regals.

La missiva, dirigida als Reis Mags, té dibuixos de possibles regals amb el nom escrit en valencià i la finalitat és que els alumnes, amb ajuda dels seus pares si és necessari, escriguen la seua carta en valencià. En el cas d’Alzira, s’han repartit prop de 5.000 exemplars en total.

El regidor de Cultura, Carlos Correal, ha destacat: “Esta és una iniciativa que es realitza des de fa molts anys i que té molt bona acollida. És una bona manera de promocionar el valencià, des dels col·legis i entre els més menuts, amb una cosa tan simple com és la carta als Reis Mags, que escriuen tots els xiquets i xiquetes quan s’acosten estes dates. A més, les cartes servixen també per a treballar en classe el nom de diferents regals en valencià”.

Esta iniciativa la realitza l’Ajuntament d’Alzira junt amb altres ajuntaments com el d’Albal, Alaquàs, o Algemesí, així com la Diputació de València i la Xarxa d’Oficines de Promoció del Valencià-AVIVA.