L’Ajuntament desplega la campanya “Amb les xarxes socials, som responsables?”

L’Ajuntament d’Alzira, des de la Regidoria d’Infància i en col·laboració amb la Policia Local, ha desplegat la campanya “Amb els xarxes socials, som responsables?” contra el ciberassetjament escolar i altres problemes derivats del mal ús de les xarxes socials i Internet.

La campanya consta de les iniciatives següents:

-Cartells per a xiquets/etes i jóvens amb les normes del bon ús de les xarxes socials i Internet, que es distribuiran per tots els centres escolars d’Alzira i els espais municipals.

-Butlletí informatiu per a les famílies, amb informació sobre els beneficis i els riscos de les xarxes socials i Internet, amb recursos perquè els pares i mares sàpien com orientar els seus fills i què fer si detecten un cas de ciberassetjament escolar (ciberbullying), ciberassetjament a menors (grooming), sexting… Es difondran en els centres escolars i les AMPA, i està penjat en la web municipal en l’apartat d’Infància.

-Xarrada per a pares i mares “Grooming, sexting i ciberbullying, sabem de què parlem?”, a càrrec de Carlos Moreno, policia local d’Alzira. Es realitzarà el dimecres, 27 de maig, en la Casa de la Cultura, de 15:15 a 16:15 hores.

La regidora d’Educació i Infància, Anabel Juárez, ha destacat: “Creiem que esta és una molt bona iniciativa, atés que cada vegada són més els xiquets i xiquetes que fan ús de les xarxes socials i Internet, i és important que els pares sàpien com controlar el seu ús i saber què fer en cas de detectar-hi algun problema. Hem organitzat diferents accions perquè arriben a la major quantitat de gent possible”.