L’alcaldessa inaugura l’inici de curs de l’associació d’Ames de Casa d’Alzira

Com ja és habitual des de fa anys, l’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, ha sigut l’encarregada d’inaugurar el curs de les Ames de Casa Tyrius de la localitat. Ho va fer ahir a la vesprada, amb una trobada en el Cercle Alzireny la Gallera amb les Ames de Casa en què els va exposar la situació actual de l’Ajuntament, els va explicar aquells projectes i accions que s’han dut a terme en l’últim any i els va avançar aquells que es van a completar o realitzar en l’any que ve.

La màxima autoritat local va destacar en la seua intervenció que “sempre em sent com a casa quan vinc a inaugurar el vostre curs, i és per a mi un plaer que compteu amb mi cada any”. Bastidas els va parlar de projectes que ja són una realitat, com el nou edifici de l’EPA situat en l’antic col·legi Federico García Sanchiz, que s’ha adequat i que actua com a dinamitzador del barri. A més, els va avançar que en este edifici es crearà una sucursal de la Biblioteca Municipal d’Alzira. Un altre projecte que ja està en marxa és la nova Biblioteca, que es va inaugurar el mes de setembre passat i que ja ha duplicat el nombre de socis. També els va explicar que esta nova infraestructura acollirà un centre bibliogràfic sobre Jaume I que serà un referent, ja que tot aquell que vullga estudiar sobre Jaume I haurà de vindre a Alzira, a este centre.

Un altre dels temes que els va explicar va ser la nova imatge de l’escut de l’Ajuntament, així com la nova web, més moderna i que oferix un dels millors servicis d’Espanya. Mostra d’això són els nombrosos premis que ha rebut l’Ajuntament d’Alzira en esta matèria, la modernització de l’Administració, tant per les videoactes com per la web i les càmeres de vigilància per a la prevenció d’incendis; la primera d’elles ja instal·lada des d’este estiu. També els va ensenyar imatges del mirador de la Muntanyeta, els va parlar del passeig fluvial, de la campanya que està en marxa de conscienciació sobre cuidar el mobiliari urbà “Tots som responsables”, de la nova senyalèctica i de les diferents actuacions que es realitzaran amb els 500.000 euros arribats des de la Generalitat Valenciana.

Pensant ja en 2015, els va anunciar que aquells projectes que estan en marxa i que l’any que ve seran una realitat. Es tracta del Centre Sociocultural de les Basses, l’edifici de la Parrilla, les noves dependències de la Policia Local, l’ampliació del MUMA i l’Oficina d’Atenció Ciutadana. També els va mostrar imatges de tot el que ha suposat el programa “Alzira Social”.

Una vegada acabada la seua intervenció, Bastidas va contestar a totes aquelles qüestions que li van plantejar. Temes com l’aigua, l’horari de la Biblioteca i la presència de la Policia Local en els carrers van ser els temes que preocupaven les ames de casa allí reunides.

20141022 170427