L’alcaldessa reconeix la trajectòria professional de Francisco Cano

L’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, ha reconegut públicament este migdia la trajectòria professional de Francisco Cano, que, després de 38 anys al servici del Cos Nacional de Policia, ha aconseguit una merescuda jubilació. 

Bastidas ha destacat durant l’acte: “És un honor haver comptat amb tants anys del teu servici en la Comissaria d’Alzira, i era necessari tornar-te tot el que has entregat en els teus anys de professió en este sentit i emotiu homenatge. Com a alzirenya i com a alcaldessa em sent orgullosa de comptar amb alzirenys d’adopció com tu en esta ciutat, que ho ha donat tot pel que considera el seu poble. Formes ja part de la història d’Alzira i els teus anys de treball i dedicació es voran ara recompensats amb un merescut descans”.

La màxima autoritat local ha imposat a Cano la Insígnia de Plata de la Ciutat i li ha entregat una placa commemorativa.

Francisco Cano

Encara que va nàixer a Canals, després de quasi quaranta anys a Alzira Francisco Cano és considerat un alzireny més. 

Amb tal només 21 anys, ingressà en el Cos Nacional de Policia al setembre de 1971 i, al maig de l’any següent, és destinat a la comissaria de La Seu d’Urgell, on exercia activitats operatives frontereres. En este temps, li arribà el torn de complir el servici militar a Castelló de la Plana i, acabada esta obligació, tornà a la Seu, on va ser ascendit a inspector.

El 1977 arribà a la Comissaria de Policia d’Alzira com a inspector, i tan sols un any després, va ser ascendit a inspector en cap. Després de dedicar 38 anys al servici de la seguretat, enguany Francisco Cano es jubila amb una dilatada carrera professional, ja que es va traslladar voluntàriament en comissió de servici al País Basc i, més tard, va tornar en les “Operacions Estiu” en les comissaries de Sueca-Cullera, Gandia i Alacant. 

A l’octubre de 1982, va participar en el rescat i salvament de  damnificats de les inundacions de la pantanada de Tous. També va participar en la prevenció de la delinqüència, per este motiu és creditor d’una distinció col·lectiva del  Servei de Protecció Civil.

En 1984 va ser designat professor en la formació de policies d’Alzira, Algemesí, Xàtiva, Ontinyent i Gandia. Al novembre del 87 tornà a participar en les tasques de rescat per les inundacions del riu Xúquer.

En 1993 va accedir a la Direcció de la Comissaria d’Alzira-Algemesí com a cap local de la Policia Nacional, càrrec que ostentaria fins a gener de 1999. Al setembre de l’any 2000, ingressà en l’Orde del Mèrit Policial en ser-li concedida pel Ministeri de l’Interior la Creu al Mèrit Policial amb distintiu blanc.

 
 IMG-20150205-WA0012