L’IES Rei en Jaume d’Alzira ha particpat en la XX Prova Cangur de matemàtiques

L’IES Rei En Jaume ha participat en la prova Cangur celebrada en la Universitat d’Alcoi amb un total de 71 alumnes de 3r, 4t d’ESO i 1r i 2n de batxillerat.

La prova Cangur, convocada per la Societat Catalana de Matemàtiques, i organitzada per les respectives comissions balear, valenciana i catalana és una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar l’aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes. Consisteix en una prova de 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema.

               1          2

Els enunciats els prepara l’associació Le Kangourou sans Frontières, en una reunió internacional que per al Cangur-2015 s’ha cel·lebrat a Puerto Rico, on la Societat Catalana de Matemàtiques participa amb representació pròpia i actualment ostenta, per elecció, un dels càrrecs de l’equip directiu de l’associació. Així els participants d’arreu d’Europa i d’altres països del món es plantegen els mateixos problemes i tenen un temps d’una hora i un quart per intentar resoldre’ls.

IES Rei En Jaume