L’obra Els amants s’alça amb el primer premi del Certamen Nacional de Pintura IVASS

Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives

 
 El seu autor, Vicent Valls, és usuari del Centre Ocupacional Mare de Déu del Castell de Cullera
 
 Un centenar de pintures realitzades per persones amb diversitat funcional intel·lectual de diferents Comunitats Autònomes han participat en la VIII edició
 
 S’han atorgat tres primers premis de 500 €, 400 € i 250 €, cinc accèssits i quinze mencions d’honor
 
L’obra Els amants de Vicent Valls, usuari del Centre Ocupacional Mare de Déu del Castell de Cullera, ha aconseguit el primer premi del VIII Certamen Nacional de Pintura per a persones amb diversitat funcional intel·lectual organitzat per l’Institut Valencià d’Atenció Social-Sanitària (IVASS) de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.
 
A més d’aquest primer premi, valorat en 500 euros, s’ha atorgat un segon premi de 400 euros per a la pintura El grito de Noelia García, del C.O. Altabix d’Elx, i un tercer de 250 euros, que ha recaigut en la pintura titulada El bosque encantado realitzada per Rosa Mª Fernández de la Vall d’Uixó.
 
També, s’han concedit cinc accèssits: Paisaje de colores de José A. Crisóstomo del C.O. La Xara de Dénia; Un sol de convivencia de Juan A. Biosca del C.O. El Maestrat de Benicarló; i tres de persones usuàries del C.O. Mare de Déu del Castell de Cullera, La Trobada de Sheila Mohamed, Paisatge mediterrani de Javi Navarro i Teules i terrats de Paquita Jarque.
 
El Jurat, compost per personalitats de reconegut prestigi en l’àmbit de les Arts Plàstiques, D. Antonio Climent Quiles, D. Alberto Abril Armiñana i D. Francisco Hernández Solera, ha tingut en compte per deliberar la seua decisió la creativitat i el talent dels autors que han concorregut amb les seues obres atenent a les bases del concurs.
 
El VIII Certamen Nacional de Pintura de l’IVASS, en què han participat un centenar d’obres realitzades per persones amb diversitat funcional intel·lectual de diferents Comunitats Autònomes, té com a objectiu mostrar la sensibilitat i creativitat artística d’aquestes persones i posar en relleu les seues capacitats.
 
Així mateix, promou la participació sociocultural de les persones amb diversitat funcional intel·lectual a través de l’art i contribueix a enfortir aptituds i habilitats que els són útils per al seu desenvolupament personal i per a integrar-se en l’entorn social.
 
A més dels citats premis, s’han atorgat quinze mencions d’honor: Una paleta de colores de Rosa Mª Núñez, de la Residència Bennàger d’Aldaia; La gran visibilidad de José András, del C.O. La Tramoia d’Elx; El Palmar de Maurici Palomar, del C.O. Habilitare ABD de Torrent; La casa super guay de Lourdes López, de la Residència Caixa Ontinyent de Xàtiva; Mandarina de Silvia Guerrero, de la Residència Carmen Picó d’Alzira; Elefante haciendo malabares de Miguel A. Escribano, de La Salud d’Algemesí; Enfermo extasiándose en sus propios delirios de José A. Higuero, del Centre Guadalquivir de Sevilla; Mis compañeros de Marxalenes de Julio González, del C.O. Marxalenes de València; Universos infinitos d’Emilio Rodríguez, de la Residència L’Almara de Burjassot; En blanco y negro de Sandy Herráiz de la Fundació Espurna de Torrent; La Rubia de José A. Corell, La vida es bella d’Ana Elson, i La Mare de Déu pescant tonyines de Rosi Palero, les tres del Mare de Déu del Castell; Sant Jordi lliure i rosa de Pau Buforn, del C.O. La Costera de Canals; i Vida, obra col·lectiva d’una usuària i dos usuaris del C.O. La Tramoia, Trini Marco, José A. Mañogil i Antonio Tobar.

 
1r premi certamen pintura IVASS 2017 2n premi certamen pintura IVASS 2017 3r premi certamen pintura IVASS 2017 IMG 6385