La Conselleria prohibeix les cremes agrícoles a partir de demà amb caràcter general en totes les explotacions agrícoles a menys de 500 metres de sòl forestal

La Conselleria de Transició Ecològica ha tramitat una resolució per tal d’anticipar la prohibició de les autoritzacions de crema de restes de cultius, i altres elements en zones pròximes a terrenys forestals, davant l’actual situació de risc d’incendis.

Davant les elevades temperatures que ja afecten a la Comunitat Valenciana, i la previsió de condicions adverses, unides a l’elevada disponibilitat de vegetació forestal, es prohibeixen amb caràcter general totes les cremes agrícoles en aquelles parcel·les que es troben a menys de 500 metres del sòl forestal.

Conseqüentment i en compliment d’aquesta resolució, publicada hui, s’informa que a partir del 30 de març de 2023, ja no tindran validesa els permisos de crema emesos per l’Ajuntament d’Alzira i que estarà prohibida qualsevol crema de tipus agrícola en aquelles explotacions agrícoles que es troben a menys de 500 metres de sòl forestal, és a dir totes aquelles parcel·les que es troben dins l’àmbit d’afecció del Pla Local de Cremes Agrícoles.

La consellera de Transició Ecològica, Isaura Navarro, que ha signat la resolució, ha explicat que “davant aquesta situació d’emergència climàtica és necessari adoptar noves mesures de prevenció, com avançar la prohibició de cremes agrícoles perquè no patim més problemes. De fet, s’ha duplicat el nombre d’incendis respecte a l’any passat en aquest període. Estem en una situació de sequera prolongada que ens obliga a adoptar aquest tipus de mesures”.