La Jornada d’il·lustració d’Alzira arriba a la setena edició amb les novedoses propostes de 25 artistes

  • El pròxim 23 de setembre al carrer de les Escoles Pies
  • Una jam session, d’improvisació plàstica i musical, entre les novetats 2023

Esta setmana hem conegut el cartell de la que serà la setena edició del JIA, la Jornada d’Il·lustració d’Alzira que se celebra el pròxim dissabte 23 de setembre al carrer de les Escoles Pies.

La sevillana Alba Gallardo ha estat la il·lustradora encarregada d’elaborar el cartell que presenta esta trobada del món dels il·lustradors emmarcada dins del festival Art al Carrer. Com cada any gaudim d’una representació de l’emblemàtic carrer de les Escoles Pies, des del seu punt de vista.

Com sempre, l’artista local Empar Piera és l’encarregada de la coordinació artística d’esta trobada organitzada per la Casa de la Cultura d’Alzira, que reuneix a 25 artistes. La principal novetat d’esta edició consisteix a una  jam session, d’improvisació plàstica i musical al Claustre de la Casa de la Cultura on ja s’ha confirmat la participació de l’artista  Boke Bazan.

“Com bé es defineix esta Jornada, tenim l’oportunitat d’acudir a una trobada efervescent d’il·lustradors i artistes creant en directe, una oportunitat per a acostar-nos a l’art més actual sense deixar de banda la solidaritat, la música i el moment per a l’esplai. Cal agrair Empar, així com als tècnics municipals la seua implicació un any més, per aportar estes propostes tan interessants a Alzira” ha explicat el regidor de Cultura Israel Pérez.

PROGRAMACIÓ DISSABTE 23 SETEMBRE 2023

11H-14H I 16:30H-21H

  • TALLER INFANTIL

Claustre de la Casa de la Cultura. D’11:30h a 13h. De 6 a 14 anys

Preinscripció prèvia: jornadesilustracio@gmail.com

  • MERCAT D’IL·LUSTRACIÓ

Un mercat especialitzat on trobareu 25 il·lustradors i il·lustradores dibuixant en directe i mostrant les seues creacions: roba, arracades, prints, llibres, originals, fanzins i molt més.

  • ACCIÓ SOLIDÀRIA

Com cada any, comprant una il·lustració feta al instant per algun dels nostres artistes, els assistents poden ’emportar-se una beguda i col·laborar amb una causa. Tots el beneficis a favor de Escoles Solidàries. PREU 5€

  • ACCIÓ SERIGRÀFICA

De 17h a 18h. A càrrec de Gat Cosmonauta. Cal portar una peça de tèxtil per tal d’imprimir sobre ella un disseny creat especialment per a la Jornada.

  • EL CLAUSTRE IL·LUSTRAT

De 19:30 a 21h. Un autèntica sessió d’improvisació plàstica i musical a l’emblemàtic claustre de la Casa de la Cultura. Una selecció d’il·lustradors i il·lustradores creant en directe al so de músics de jazz, creant per i baix la temàtica de llibertat d’expressió.

ARTISTES

Entre els artistes participants ja s’ha anunciat l’assistència de:

ALBA GALLARDO (1996, Sevilla), creadora del cartell 2023. Dissenyadora gràfica i il·lustradora. Interessada en la il·lustració com a funció social i arxivística, prenent consciència de l’entorn més pròxim i conservant la memòria comuna com a nostre punt de referència. @campo.amarillo

MISS PEACH (Segovia) Se centra potencialment en il·lustració editorial, publicitària, murals i producte. Entre els seus clients es troben Financial Times, El Salt Diari, The Spectator, Forbes, Team Heretics i Cinemanía. @misspeach_illustration

MIQUEL GINER. Artista alzireny titulat en il·lustració per l’Escola d’art d’Alcoi. Interessat pel món de la imatge, l’experimentació artística i el collage, representa imatges absurdes mitjançant tècniques mixtes.  @miquel.giner_

GAT COSMONAUTA, Nascut a Alzira (1987). Artista visual i fotógraf, enfocat en les arts gràfiques des d’un punt de vista experimental. Arnau Ledesma treballa amb gravat, xilografia, serigrafia i obra sobre paper principalment. Se centra en un discurs antiautoritari i una estètica oscura i un tant sinistra.

BOKE BAZÁN. Llicenciat en Belles Arts per la Universitat Politècnica València  i Middlesex University Londres).  Professor del Màster en Disseny i Il·lustració (UPV) i professor  del Màster Universitari en Disseny i Comunicació Gràfica (UCH CEU).  Des de 1991 dissenyador gràfic, il·lustrador, director d’art i director creatiu de diversos estudis i agències de publicitat.

ELISA TALENS. Després d’estudiar Belles arts va cursar un postgrau i treballar en diferents agències i estudis i es va especialitzar en disseny gràfic. Actualment és directora creativa en Customerville, una empresa de programari on la seua filosofia «Design-driven Feedback» és un dels seus punts diferenciadors. Tasca que compagina amb els seus propis projectes personals d’il·lustració i disseny, caracteritzats per les seues formes senzilles i colors plans, la qual cosa dona a les obres un estil naïf i directe.

VICTOR VISA, pintor valencià llicenciat en Belles Arts l’any 2014 i des de llavors treballa en el seu estudi tant en la seua obra personal com per a publicacions i particulars. La seua il·lustració té un caràcter social molt notable. Il·lustracions que tracten de descobrir el comportament de les masses amb recursos que recorden molt al surrealisme. @victorvisa_

Pots consultar la resta d’artistes, així com tota la informació de la Jornada al web oficial https://www.jornadesil-lustracio.com/alzira o els seus perfils en xarxes https://www.facebook.com/JornadesIlustracioValencia o https://www.instagram.com/jornades_ilustracio_valencia/

RESUM 2022

En el següent enllaç podeu reviure la passada jornada celebrada en setembre de 2022.

https://www.facebook.com/jialzira/videos/435781948685677?locale=ca_ES