La Policia Local d’Alzira realitza una campanya de conscienciació de l’ús del cinturó i els sistemes de retenció infantil

La Policia Local d’Alzira realitza una campanya de conscienciació de l’ús del cinturó i els sistemes de retenció infantil

Durant esta setmana s’estan incrementant els controls de la Policia Local d’Alzira en les vies urbanes per a comprovar que els usuaris de vehicles utilitzen els sistemes de retenció. La campanya es realitza en l’àmbit nacional junt amb la Direcció General de Trànsit i altres policies locals amb el lema: “Usa el cinturó de seguretat. No pots viure sense ell”.

La susdita campanya es realitza per a intentar conscienciar els usuaris dels vehicles de la importància, per a la seua integritat física, de la utilització dels sistemes de retenció. Encara que estos no impedixen que ocórreguen accidents, juguen un paper molt important en la gravetat de les ferides patides pels ocupants dels vehicles en cas d’accident.

El regidor de Policia Local, Eliseo Candela, ha destacat: “És important realitzar este tipus de campanyes ja que, en molts casos, els conductors no són conscients de la importància de portar posat el cinturó de seguretat i de fer un bon ús dels sistemes de retenció per als més menuts. La campanya la realitzarem al llarg d’esta setmana i esperem tinga un efecte positiu en els usuaris de vehicles”.

Beneficis de l’ús del cinturó de seguretat
-Reduïx a la mitat el risc de mort en cas d’accident.
-Reduïx el risc de contacte amb l’interior del vehicle o la gravetat de les ferides.
-Distribuïx les forces del xoc sobre les parts més fortes del cos humà.
-Impedix que l’ocupant siga expulsat del vehicle en cas d’impacte.
-Impedix que es lesionen altres ocupants.

A més, recordar que l’ús de coixí de seguretat sense el cinturó és ineficaç. Ambdós sistemes estan pensats per a funcionar de forma complementària.

Sistemes de retenció infantil, la millor assegurança de vida del xiquet
Segons dades de la DGT, 9 de cada 10 lesions infantils greus o mortals s’hagueren evitat amb la utilització correcta de sistemes de retenció.

Els menors de 12 anys l’altura dels quals siga inferior a 1’35 cm hauran d’utilitzar sistemes de retenció homologats i adaptats a la seua talla i pes.

Recorde:
-Assegure’s d’ancorar correctament la cadireta amb el cinturó del cotxe o amb el sistema ISOFIX.
-Desactive sempre el coixí de seguretat quan col•loque la cadireta en el seient del copilot.
-No deixe mai folgat l’arnés de seguretat de la cadireta.
-Ajuste les corretges de la cadireta a l’estatura del xiquet, sense que queden per damunt o davall dels muscles.
-El lloc idoni per a ubicar la cadireta és la plaça posterior central.