La Regidoria de Cultura posa en marxa la campanya «Com més Estellés, més dolç és» dins de l’Any Cultural Estellés 

La campanya repartirà 235.000 sobrets de sucre entre l’hostaleria, les falles i les confraries. 

«Com més Estellés, més dolç és», organitzada des del Serval, és una de les primeres activitats de l’Any Cultural Estellés. Segons que ha explicat l’alcalde, Alfons Domínguez, «Alzira és la ciutat que encapçala el projecte als pobles, al qual s’han sumat setanta municipis valencians», i sobre la campanya en concret ha afirmat que es tracta de difondre la llengua i la poesia a través de l’hostaleria. 

El regidor de Cultura, Israel Pérez, ha reivindicat la figura d’Estellés, ja que «és considerat el renovador principal de la poesia valenciana contemporània, d’ell s’ha dit que és el millor poeta valencià des d’Ausiàs March i Joan Roís de Corella. La seua obra s’ha traduït a més de vint llengües». 

Pel que fa a la campanya «Com més Estellés, més dolç és», el regidor ha explicat que es vol acostar a la ciutadania l’obra estellesiana, amb xicotets fragments escrits en sobres de sucre, com a invitació a llegir i conéixer el poeta de Burjassot. En els sobres hi ha textos com ara «No ser res si no s’és poble», «Ara arriba l’hora del poble, les guitarres han despertat», «No hi havia a València dos amants com nosaltres», «Assumiràs la veu del poble», «Ací em pariren i ací estic», «Ella tenia una rosa, una rosa de paper» o «Seràs la clau que obri tots els panys». Els textos van acompanyats d’imatges de llocs emblemàtics d’Alzira com són les muralles, la torre dels Coloms de la Murta o el campanar de l’església de Santa Caterina. 

De més a més, hi ha un concurs vinculat a la campanya en què es demana a qui vullga participar que compartisca en Instagram imatges en què apareguen els sobres de sucre amb l’etiqueta #ESTELLÉS2024 fins al 9 d’abril. Hi haurà tres premis: la publicació amb «més m’agrada» guanyarà un patinet homologat per la DGT, i la segona i la tercera, un lot de llibres. 

El regidor de Cultura ha remarcat que tot plegat és «una iniciativa que entra dins de les polítiques culturals actives que fomenten el comerç local, als bars, i alhora acosten la cultura als espais socials, de reunió i socialització». 

Alzira Ràdio també se sumarà a la campanya amb un programa especial d’El dia per davant en un establiment d’hostaleria dels voltants de l’escola Ausiàs March, amb l’objectiu de descentralitzar les campanyes i dur la cultura als barris. 

En total es distribuiran 235 caixes de sobres de sucre entre bars, falles i confraries i, enguany, a més s’espera fer-ho també a la Barraca d’Aigües Vives.