La residència per a persones amb diversitat funcional serà una realitat a Alzira

• El Pla convivint de la Generalitat contempla també un Punt de Trobada Familiar

Alzira comptarà amb una residència per a persones amb diversitat funcional i recuperarà el Punt de Trobada Familiar (PTF). Es tracta de dos reivindicacions històriques que, amb el suport del pla Convivint 2021-2025 impulsat per la Generalitat, es faran realitat al llarg d’esta legislatura.

L’alcalde de la ciutat, Diego Gómez, ha presentat els dos projectes juntament amb la regidora de Serveis Socials, Marina MirMaruja Sánchez i Xavier Cantera com a representats d’ADISPAC (Associació de Famílies de persones amb Discapacitat Intel·lectual d’Alzira i Comarca).

En paraules de l’alcalde, donar prioritat a l’atenció de les persones més vulnerables és un dels objectius de l’actual equip de Govern. “Amb estes dos actuacions es busca millorar el servei en matèria d’infància i família amb el PTF i donar resposta a una reivindicació històrica per atendre la diversitat funcional. Cal atendre les necessitats de les persones amb diversitat funcional amb una nova perspectiva centrant-se en la seua integració en el entorn i reforçar la seua possibilitat de que porten una vida de manera independent” ha explicat Gómez

El passat dijous la Generalitat va presentar el Pla Convivint 2021-2025 d’Infraestructures Socials on s’anunciava la propera construcció a Alzira d’un Punt de Trobada familiar (infraestructures per a la infància i l’adolescència) i una residència per a persones amb diversitat funcional. En este sentit la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha dissenyat este pla, mitjançant un estudi poblacional que tracta de fer front a les necessitats reals de la població.

Pel que fa a la construcció de la Residència, la Generalitat partix del projecte que ADISPAC va encetar en el seu dia, fa ara 15 anys. La presidenta d’ADISPAC, Maruja Sánchez, ha aprofitat l’ocasió per a agrair a l’Ajuntament el seu suport a l’hora de fer possible que el nostre poble puga atendre les demandes del seu col·lectiu.

D’altra banda el vocal de l’associació, Xavier Cantera, ha recordat que Alzira ha estat una de les ciutats millor equipades en serveis per a les persones amb diversitat funcional. Un fet que ara es complementa amb esta nova residència. El projecte planteja, entre habitatge tutelat i residents la creació de 30 places en un centre que es construirà als terrenys municipals a partir del projecte arquitectònic de l’Associació de Famílies de persones amb Discapacitat Intel·lectual d’Alzira i Comarca i que estarà gestionat per la Generalitat

En relació al Punt de Trobada Familiar, la regidora Marina Mir ha destacat que Alzira necessitava este recurs. Segons ha explicat, en l’actualitat les famílies de la comarca que han de fer ús d’este servei, han de desplaçar-se fins a Gandia. Per això, ara es treballa per a oferir la millor ubicació.

Està previst que estos dos projectes siguen una realitat abans de 2025.

001

 

CategoriesSense categoria