La Santa Cena guanya el premi al millor dossel de la Setmana Santa d’Alzira 2023

  • El segon i tercer premi recauen en la Soledat i el Natzaré respectivament

El Saló de plenaris de l’Ajuntament d’Alzira donava a conèixer anit els guanyadors dels millors Dossels 2023, després d’una expentant relació de premis s’anunciava el tercer lloc per al dossel del Jesús Natzaré i Verge del Sufragi, el segon per al treball dels confrares de la Verge de la Soledat i el esperat primer premi va anar al Sant Sopar, una escena a la que s’arriba després de travessar una cova per on cau l’aigua i mostra un fantàstic artessonat al sostre.

Sant Sopar, Alquenència, 30

Verge de la Soledat, Germanies, s/n

Jesús Natzaré i Verge del Sufragi, Colom, 18

Prendimiento del Senyor i Verge de l’Esperança, Venècia, 5

Verge dels Dolors, Puríssima, 22

Devallament de la Creu, Velazquez, 8

Santa Faç, Rei en Jaume, 4

Sant Espoli i Verge del Perdó, Salvador Perlés, 15

Oració de Jesús en l’Hort, Doctor Just, 8

10º Ecce Homo, Cardenal Vera, 25

11º Sant Sepulcre, Notario Bonet, 21

12º Crucifixió de Jesús, Norte, 4

13º Coronació d’espines, Cullera, 12

14º Sant Calce, Pintor Parra, 22

15º Crist en la Columna, Canónigo Cervera, 17

16º Santa Maria Magdalena, Jose Maria Llopico, 7

El regidor de Festes, Xavi Pérez, va aprofitar anit per a donar l’enhorabona als guanyadors i ha explicat que “una vegada més el nivell ha estat espectacular per una gran creativitat a l’hora de recrear amb realisme i una altíssima qualitat estes escenes. Vull felicitar a totes les confraries pels seus dossels, va ser espectacular poder vore’ls. Esperem que la nova corporació treballe per a que este art efímer siga declarat Be d’Interés Cultural Immaterial, pel fet de ser únic en Espanya”

Ja ahir per la vesprada, els membres de l’Ajuntament i la Junta de Germandats i Confraries van fer la visita oficial als Dossels i a l’exposició de Brics de Víctor Boscà, ubicada al MUMA, on es mostren els escuts de totes les confraries alzirenyes. Una visita, on els assistents, van gaudir de les recreacions i van poder acompanyar els clavaris i confrares de cada germandat. Encara que cada any les imatges religioses són les mateixes, els dossels no deixen de sorprendre, incorporant llums, efectes de so, creativitat artística i, fins i tot olors, per a mantindre esta tradició.

Els Dossels són un tret plenament identificatiu de la nostra Setmana Santa, ja que no es troben a la resta de les ciutats veïnes.  Cal recordar que estan declarats Bé de Rellevància Local, han arribat al llarg dels anys a la recreació de determinades escenes de la Passió, buscant atorgar-los el màxim realisme possible.

Com en altres ocasions es repetix la gran afluència de visitants per a veure les talles religioses, tot i ampliar els horaris, amb sessions matinals o, fins i tot no fer pausa al migdia.

Vídeo Santa Cena