La setmana que ve tindrà lloc una conferència sobre el cultiu del nabiu

L’Ajuntament d’Alzira, des de la Regidoria d’Agricultura, ha programat per a la setmana que ve una conferència sobre el cultiu del nabiu. La conferència titulada “Nabius, la superfruita del segle XXI” serà en la Casa de la Cultura, el dimarts 2 de desembre, a les 19 hores. Anirà a càrrec de Bernardo Martínez, soci fundador de l’empresa Codiagro, SA.

El regidor d’Agricultura, Enrique Montalvá, ha manifestat: “Anime tots els agricultors alzirenys a participar d’esta conferència, ja que els oferirà dades importants sobre este cultiu, els seus avantatges i inconvenients. El cultiu del nabiu és una alternativa al cultiu de cítrics i del caqui, per la qual cosa és una xarrada molt interessant i és un producte amb una alta rendibilitat per fanecada. El conferenciant ens parlarà dels terrenys a què s’adapta el cultiu del nabiu, els costos de la producció, la rendibilitat dels últims anys, etc. Tot en relació a un producte amb gran quantitat d’antioxidants i que té moltes propietats, cosa que fa que el seu consum haja augmentat de forma considerable”.

El conferenciant, durant la seua intervenció, parlarà del cultiu del nabiu i les seues varietats; de les necessitats climàtiques i agronòmiques; de la preparació dels sòls i marcs de plantació; de les pràctiques agrícoles, manteniment i regs; de la poda, fructificació, recol·lecció i vida productiva; de les plagues i malalties més comunes; de les propietats medicinals dels nabius; del panorama de la producció mundial i europea dels nabius; de les dates de recol·lecció dels països productors, així com de les varietats interessants de nabius i les seues característiques.

 

 foto1