L’Ajuntament d’Alzira demana 683.000 € a l’IVACE per a modernitzar les àrees industrials

La regidoria d’Urbanisme presenta projectes de millores per a quatre polígons industrials

L’Ajuntament d’Alzira, a través de la regidoria d’Urbanisme, ha sol·licitat a l’IVACE   ajudes valorades en 683.000 euros per a la millora i modernització dels polígons industrials alzirenys. Els projectes presentats afecten al polígon d’El Pla, el de Materna, Mercat d’Abastos i la polígon de Tisneres-Sant Bernabé en la zona de la carretera d’Albalat. En l’últim plenari es va ratificar la sol·licitud d’estes subvencions a l’IVACE.

En la proposta, l’Ajuntament d’Alzira ha prioritzat en esta convocatòria l’establiment de sistemes de vigilància d’estes zones industrials i per això s’ha demanat inversió per a un circuit tancat de televisió connectat amb la policia local en cadascun d’estos polígons. A banda, també s’ha sol·licitat la pavimentació i la senyalització, a més d’establir una xarxa de punts de recàrrega de vehicles elèctrics en les zones industrials d’Alzira.

“Un dels objectius de l’Ajuntament d’Alzira és potenciar i modernitzar la nostra indústria, ja que és clau per a la economia de la ciutat i per a la creació d’ocupació. Per això, a través del programa de subvencions de l’IVACE, volem fer un major esforç per millorar la seguretat, mobilitat i sostenibilitat de les nostres àrees industrials i afavorir així la competitivitat de les nostres empreses i l’atracció de noves inversions, tenint en compte que Alzira té un sector industrial disgregat en diverses àrees industrials”- ha explicat el regidor d’Urbanisme, Andrés Gomis.

Pel al polígon El Pla, s’han demanat 200.000 euros. A més del circuit de videovigilància, les actuacions previstes inclouen la instal·lació de quatre punts de recàrrega de vehicles elèctrics, la millora de eficiència energètica de l’enllumenat públic de l’avinguda principal, la millora d’espais verds amb la col·locació de mobiliari urbà (bancs, taules i papereres), la senyalització d’identificació de carrers i una ferramenta web de totes les industries del polígon.


Al polígon industrial Q Agrícola en la partida de Materna ( 200.000 €) es pretén la instal·lació de videovigilància, crear una ferramenta web de totes les industries del polígon, pavimentar els carrers perimetrals (Joan Guardiola, Vicent Aledón, Salvador Lacasta i Ben Jafacha) i la senyalització horitzontal dels carrers asfaltats.

Al polígon del mercat d’Abastos (200.000 €),també se sol·licita videovigilància, quatre punts de recàrrega de vehicles elèctrics, la pavimentació dels carrers Moliners i Teixidors, i la senyalització  horitzontalment els carrers asfaltats.

Per últim, les actuacions proposades per al polígon Tisneres-Sant Bernabé de la carretera d’Albalat, valorades en 83.000 €, inclouen la creació dehuit punts de recàrrega de vehicles elèctrics, la videovigilància i una ferramenta web de totes les industries del polígon.

Entitats de gestió i modernització


Recordem que, a més d’estes inversions, l’Ajuntament d’Alzira està col·laborant amb l’Associació empresarial d’Alzira en el procés per a la creació d’Entitats de Gestió i Modernització (EGM) en els polígons industrials d’El Pla i la partida de Materna, amb l’objectiu d’impulsar estes àrees.

L’Ajuntament d’Alzira ha destinat una partida de 18.000 euros en el pressupost de 2024 per a la constitució de les EGM’s, a més del compromís de cofinançament de l’aportació municipal per a les inversions de millora dels polígons industrials incloses en les subvencions de l’IVACE. Cal destacar que Alzira forma part de la Xarxa de Municipis Industrials de la Comunitat Valenciana.