L’Ajuntament d’Alzira incrementa el seu patrimoni pictòric amb cinc obres donades al fons pels artistes i una adquisició

Els artistes Joan Verdú, Josep Esteve Adam, Marià Mosquera, Carmen Gordillo i Teresa Íñigo, són els autors de les obres

L’alcalde en funcions d’Alzira Diego Gómez i el regidor de Cultura en funcions Alfred Aranda, acompanyats per la directora de la Casa de la Cultura Elisa Torremocha junt als autors i autores o les seues famílies, han presentat este matí en la Casa de la Cultura les sis obres que formaran part de la col·lecció municipal d’art.

La regidoria de Cultura ha donat continuïtat a la política d’adquisicions d’obra pictòrica d’autors destacats d’Alzira i d’altres ciutats valencianes que han exposat a la Casa de la Cultura recentment, com ha estat en els següents casos:

  • En març de 2022, el pintor d’Algemesí Josep Esteve Adam va realitzar l’exposició Paisatges, obres dedicades als paisatges de les Riberes i de l’interior de València. L’Ajuntament va aprovar l’adquisició de la seua obra  “MARJAL” (Oli sobre llenç. 115 x 163 cm.) i l’artista va donar l’obra “SERRA DE LES AGULLES” (oli sobre llenç 81 x 130 cm.) D’esta manera Alzira compta ara amb estes dos obres d’Esteve que mostren dos paisatges propers a la ciutat.
  • En març de 2023, tingué lloc una doble exposició de l’artista alzireny Joan Verdú. Per una part els dibuixos originals del seu còmic inèdit El hombre que corre i per una altra part Big potato with holes. Dues creacions que es troben en el llibre-catàleg Patata Verdú Schmidt, que va publicar  l’Ajuntament d’Alzira. La família de J. Verdú, com agraïment, va decidir donar l’obra “GENO Y PORCENTAJE” (oli sobre cartó. 100 x 70 cm. Emmarcada).
  • En abril de 2023, l’artista Carmen Garcia Gordillo realitzà l’exposició A l’ombra de la Lluna, amb gran protagonisme de les dones, la lluna i alguns animals. La pintora  va donar l’obra “SOMBRA Y PANTERA” (acrílic i col·lage sobre llenç. 162 x 82 cm.)
  • En maig de 2023, el pintor Marià Mosquera Mata, resident a Carcaixent, va mostrar algunes de les seues obres en l’exposició Aquarel·les on mostra diversos paratges d’Alzira, paisatges valencians i objectes quotidians. L’artista va donar l’obra “COVA DE LES MERAVELLES” (aquarel.la 70 x 50 cm. Emmarcada).
  • Va coincidir amb l’artista alzirenya Teresa Iñigo March qui va exposar la seua variada producció artística en “A mi aire”, olis, acrílics, ceràmica, fusta, fang… amb una destacada presència de la dona inquieta i rebel així com d’alguns animals.  Teresa va donar la composició “EL CANT DELS OCELLS” formada per quatre peces que mostren diferents ocells.  (acrílic sobre tela. 41 x 24 cm. cadascuna). 

L’import total de les cinc obres donades pels artistes a la ciutat és de 8.640 €. Les sis obres s’ubicaran en diferents dependències municipals i aporten prestigi a la col·lecció pictòrica de la ciutat.

El regidor de cultura ha manifestat el seu agraïment als artistes per la seua generositat i aportació al fons pictòric.