L’Ajuntament rep vora 137.000 euros per a programes de Voluntariat europeu

L’Ajuntament d’Alzira, a través del Projectes europeus del departament d’Idea ha aconseguit la major subvenció de tota Espanya per al voluntariat europeu. Un total de 136.919 euros ha atorgat la comissió Europea  dins del programa cos europeu de Solidaritat, en la categoria de projectes de voluntariat.

Mitjançant esta ajuda s’assegura que  l’Agència IDEA puga portar 19 voluntaris europeus d’entre 18 i 30 anys al llarg del 2023.

“Estem molt contents amb esta notícia, ja que es tracta d’una quantia rècord. Alzira ha rebut la subvenció més alta d’entre els 140 beneficiaris de la convocatòria, i això vol dir que els nostres tècnics municipals estan portant a terme projectes interessants que mereixen el suport de les administracions”, ha explicat l’alcalde de la ciutat i responsable del departament, Diego Gómez.

Cada vegada que s’obrin projectes europeus a la nostra ciutat, el departament municipal Idea, supera el centenar de sol·licituds, la qual cosa significa que la ciutadania vol participar en este tipus de precisos, així i tot, segons l’agència, la joventut alzirenya encara no acaba d’identificar l’oportunitat que representa un voluntariat europeu. En este sentit, els tècnics municipals, animen els joves i les joves de la ciutat d’Alzira a implicar-se també en este tipus d’experiències tan enriquidores en el plànol personal i laboral. Els interessats en obtindré més informació en este tipus de programa poden fer-ho a través de Projectes Europeus d’Idea, en carrer Ronda d’Algemesí, 4.

Els diferents voluntaris que vinguen a Alzira al llarg del 2023 col•laboraran amb els distints serveis municipals, com IDEA, el Museu o els departaments de Medi Ambient i d’Esports. També existix una relació molt estreta amb 15 centres formatius de la ciutat, de primària, secundària, l’institut de formació professional Luis Suñer, el centre d’educació especial Carmen Picó i fins i tot l’Escola d’Adults.

Trajectòria d’onze anys de programa

L’Ajuntament d’Alzira ja començà 2022 amb una xifra rècord en este mateix projecte, ja que per primera vegada es permetia que 19 joves europeus desenvolupen les seues activitats de voluntariat en la localitat. 2022 començava amb l’acreditació de 14 centres educatius de la ciutat, per tal d’actual com a organitzacions d’acolliment dels voluntaris. Això va suposar un increment en 7 nous centres, que es sumaven als 8 que renovaren el seu Segell de Qualitat en el marc del Cos Europeu de Solidaritat per al nou període 2021-2027.

Les xifres demostren la trajectòria ascendent del programa i la seua acceptació entre la societat alzirenya. Un programa que, al llarg dels seus 11 anys d’implementació en el marc municipal, ha permés acollir fins a 2023 a 138 voluntaris gràcies a 1.075.725 euros de fons provinents de la Unió Europea.