L’alcalde d’Alzira coneix de primera mà els projectes solidaris en municipis de Centreamèrica

  • La visita, organitzada per la Mancomunitat de la Ribera Alta inclou, també va a Ocotepeque (Hondures), ciutat agermanada amb Alzira.

La Mancomunitat de la Ribera Alta ha organitzat, una visita a Centreamèrica dins del protocol d’agermanament entre Upala (Costa Rica), la Mancomunitat de la Ribera Alta i la Mancomunidad Trinacional Fronteriza Río Lempa (una regió entre Hondures, Guatemala i El Salvador), entre l’11 i el 16 de febrer.

L’alcalde d’Alzira, Alfons Domínguez, amb la presidenta de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Paqui Monparler, hi han anat per tal de conéixer la marxa dels projectes de cooperació amb la Mancomunidad del Río Lempa.

Els projectes són cofinançats amb fons europeus i propis, i duen a terme diverses accions de millora en diferents aspectes de desenvolupament local sostenible, com ara la igualtat de gènere i d’apoderament de les dones, educació (en col·laboració amb Escoles Solidàries), producció i formació agroecològica, activitats culturals, desenvolupament econòmic i comercial local. Al llarg d’estos dies, es visiten els diversos pobles de la comarca, des de Candelaria de la Frontera, Dulce Nombre de María, San Marcos i Esquipulas.

L’alcalde d’Alzira, Alfons Domínguez, destaca que amb la visita «coneixem de primera mà les necessitats i solucions plantejades de forma conjunta, que poden ser útils per a tots els actors implicats, inclosa la part valenciana».

Cal destacar que un dels llocs que visiten és Ocotepeque, municipi hondureny agermanat amb Alzira. La comitiva hi ha visitat la Casa de la Cultura, que es va construir amb l’ajuda alzirenya, i també els murals derivats de les Caravanes de Muralistes migratoris, entre els quals el de l’alzireny Toni Espinar a Esquipulas. També han estat a La Labor (Hondures) on han conegut la Casa de la Cultura i una aula especialitzada en menors amb necessitats especials, com l’autisme o altres disfuncionalitats. En la visita, l’alcalde ha distribuït diversos materials d’entitats alzirenyes del món de la cultura, l’esport i el comerç, entre els quals llibres d’Algar Editorial del Grup Bromera.