L’augment en el ritme de contagis es ralentitza

La taxa d’incidència de la Covid-19 a Alzira continua en augment, tot i que ho fa a un ritme més lent que les darreres setmanes. A hores d’ara, Salut Pública registra 178 casos actius al municipi, 24 dels quals són dels últims tres dies.

La incidència es situa als 389.69 casos de Covid-19 per cada 100.000 habitants i s’apropa a la barrera dels 400. La regidora de Sanitat, Gemma Alós, insisteix en la importància de cridar al centre de salut davant qualsevol símptoma per tal d’aturar la corba de contagis.

Mentrestant, hui dilluns continua la vacunació intensiva al casal fester d’Alzira i es preveu tancar esta setmana la vacunació del grup d’edat de 30 a 39 anys. Com a novetat, comença la citació al municipi dels menors de 29 anys.

Les vacunacions continuaran hui en horari de 9 a 15h. de la vesprada, demà de 8.30h. a 20.30 i dimecres, només pel matí, de 8.30 a 11h, aproximadament.

Pel que fa a les restriccions anunciades divendres pel president de la Generalitat, Ximo Puig, El Tribunal Superior de Justícia ha autoritzat el toc de queda de 1h a 6h del matí en 77 municipis, entre els quals no es troba Alzira. A la comarca, esta reducció de la mobilitat es manté a Benifaió i només s’estén a Alginet i Turis.

El que si que afectarà a tot el territori valencià serà la limitació de les reunions socials a 10 persones. A més es prorroga la reducció d’aforament en espectacles i celebracions, amb un màxim de 1.500 persones. Tots els esdeveniments hauran de concloure a les 00:30 hores. I, també a l’aire lliure, l’aforament piscines recreatives i en recintes esportius es redueix un 50%. Les mesures entre hui en vigor i es mantindran fins el 16 d’agost.PANTALLA RRSS