Les proves de la PAU se celebraran a Alzira els dies 8, 9 i 10 de juny

• La Sala Cotonera, junt a l’estació de Renfe, albergarà els exàmens de juny i la EPA els de juliol

L’Ajuntament d’Alzira rebia ahir al final del matí la confirmació oficial per part de la Universitat Politècnica de València per a traslladar el tribunal avaluador de les Proves d’Accés a la Universitat a la Sala Cotonera d’Alzira en la seua convocatòria ordinària el mes de juny.

Des de l’Ajuntament s’ha fet el contacte amb la Sala d’Esdeveniments Cotonera, situada just al costat de l’estació de Renfe Alzira, una situació que afavorix el desplaçament de l’estudiantat d’Algemesí, Carcaixent, Albalat de la Ribera i La Pobla Llarga. A més la zona té espai per a l’aparcament i una parada del bus municipal pròxima.

La passada setmana, es van enviar els informes tècnics que reclamava la UPV per a justificar que l’espai que s’oferix complix amb les mesures de seguretat extraordinàries derivades de la pandèmia de coronavirus. La documentació enviada a la comissió gestora de les proves PAU, inclou: el pla de contingència, els plànols de distribució d’estudiants i tribunal així com les zones d’espera, el plànol d’ubicació de la Cotonera, un informe d’evolució de la matrícula per tal de calcular la quantitat de persones que es presentarien a les proves i el protocol de realització de les proves entre altres.

“Estem molt satisfets del treball conjunt que hem fet, perquè ha evitat que els nostres estudiants hagen de moure’s i desplaçar-se a València. És molt bona notícia i per això vull agrair a la Sala Cotonera les facilitats que ens han donat per a poder cobrir les necessitats, en un moment en què els nostres joves es juguen el futur. També cal destacar l’esforç dels tècnics municipals per tal de fer l’adaptació necessària i ajustada als requisits”, ha explicat l’alcalde de la ciutat, Diego Gómez.

Les instal·lacions de prop de 4000 m² distribuïts en tres estàncies són adequades i convenients per a que es respecten les distàncies de seguretat i permeten punts d’entrada i eixida diferenciades. En total hi haurà tres sales destinades a l’alumnat, s’ha reservat una sala, la més xicoteta del complex, per al tribunal, i també s’habilitarà una altra per als temps d’espera dels estudiants i fins i tot com a menjador per a aquells que venen d’altres localitats.

Sobre la base de les dades d’anys anteriors, s’ha estimat un aforament de 570 persones entre alumnes que realitzen la PAU i professors contemplant que acudiran a realitzar les proves estudiants dels 5 municipis.

Com ja s’havia anunciat en el cas de la convocatòria extraordinària del mes de juliol, les proves continuaran a la seu del Centre de Formació de Persones Adultes, Enric Valor ja que l’aforament previst és adequat a les instal·lacions municipals

El passat mes de gener, el govern d’Espanya va anunciar les noves característiques per a les proves d’accés a la universitat, segons les quals la seu habitual, el CFPA, Enric Valor, no resultava adequada per a portar a terme les proves.

Al plenari del mes de març, totes les forces polítiques locals van presentar una moció conjunta per a demanar que es mantiguera Alzira com a municipi de realització de les proves.

Detalle Satélite

CategoriesSense categoria