Les rotondes d’accés a la ciutat d’Alzira canvien la seua imatge per una més actual i sostenible

Alzira, 31 d’octubre de 2018 – Des de la Regidoria de Gestió Urbanística de l’Ajuntament d’ Alzira s’han destinat 85.000 euros per a millorar la imatge de les rotondes d’accés a nostre municipi. Amb esta despesa econòmica es realitzaran diferents actuacions de millora renovant diversos elements i adequant el paisatge i la racionalizació del reg al seu manteniment.

Este projecte contempla els treballs d’adequació paisatgística, necessaris per a retirar les praderies cespitoses actuals i implantar nous acabats superficials i composicions vegetals amb menys necessitats hídriques; mesures amb les quals reduïx el consum d’aigua per a reg i minimitzen les tasques de manteniment.

La reforma de les zones verdes cespitoses, actualment en execució, serà reemplaçada per un model d’enjardinament sostenible, que es caracteritza per l’ús i selecció d’espècies autòctones o en cas de ser exòtiques, aquelles que estan més adaptades a les condicions locals de temperatura i humitat i són més resistents a les plagues. Sempre afavorint la diversitat d’espècies.

Estes actuacions estan portant-se a terme en la rotonda de l’avinguda de Gandia amb els carrers de Gabriela Mistral i Alquenència, en la rotonda Hort de Galvanyó i Hort de Galvanyó 2 i finalment en la rotonda de les fulles.

Fernando Pascual, regidor de Gestió Urbanística, ha assegurat al respecte: “Amb esta adequació a les rotondes situades a les entrades principals d’Alzira, es retirarà una superfície de gespa d’uns 3.600 metres quadrats, mesura que permetrà un estalvi de 5.000 metres cúbics d’aigua, és a dir 5.000.000 litres d’aigua a l’any. Esta és una mesura més, de tantes que hem anat incorporant a la nostra ciutat, amb el propòsit que Alzira siga cada vegada més sostenible al mateix temps que actual”.

IMG 20181031 092541 IMG 20181031 093802