Llum verda a la connexió d’Alzira amb l’AP7

  • El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana aprova l’ordre d’Estudi i inicia els tràmits per a la redacció del projecte

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Govern d’Espanya ha donat llum verda a la connexió de la CV-505 amb l’AP-7 i així ho ha comunicat a l’Ajuntament d’Alzira esta setmana.

La notícia s’ha donat a conèixer al món empresarial en la cloenda de la XV Setmana de l’Economia on es donaven cita els empresaris de la ciutat. L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez i el President de l’Associació Empresarial, Raül Tudela, han estat els encarregats de traslladar l’inici de l’expedient de redacció del projecte.

El passat mes d’octubre, després de reunir-se amb el Ministeri, es va acordar estudiar noves vies de connexió que foren compatibles amb la situació de la ciutat d’Alzira, la realitat geogràfica del riu i la normativa aplicable. Ara, 5 mesos després arriba la comunicació oficial d’aprovació d’ordre d’estudi per a iniciar els tràmits per a la redacció del projecte constructiu d’una via ràpida, d’aproximadament 2 km de longitud, que discorrerà paral·lelament a l’AP-7 i que unirà la CV-505 amb l’enllaç existent a Algemesí.

“Després de més de 20 anys, podem dir que donem una resposta a esta reivindicació històrica dels empresaris alzirenys que necessiten una eixida directa a l’AP 7des del polígon de la carretera d’Albalat. Crec que és un moment importat per al món empresarial i una excel·lent notícia per a finalitzar esta Setmana de l‘Economia

Com ha explicat el primer edil “esta solució, encara que no és la inicialment plantejada, suposa un gran canvi per a al teixit empresarial, s’aconseguirà que la distribució de la producció alzirenya puga arribar a l’autopista en un minut i mig. Ara comença un període de redacció del projecte, expropiació i finalment execució, que esperem que es puga finalitzar en la pròxima legislatura”. Cal explicar que la nova alternativa consensuada amb el Ministeri no planteja la construcció de ponts, de manera que se simplifica més l’execució de l’obra.

Pel que fa al pressupost d’esta actuació, encara que el manteniment de l’AP7 després de la seua liberalització corresponga a la Generalitat la titularitat és del Ministeri, que serà qui assumirà el pagament de la connexió.