Mercat Ecològic al CEIP Federico García Sanchiz

El CEIP Federico Garcia Sanchiz d’Alzira realitza una activitat més dins del seu projecte d’Escola Ecològica. En aquesta ocasió es tracta de la celebració del seu Mercat Ecològic que es repetirà durant dues setmanes.

L’activitat té moltes vessants com ara vorem.

El treball és multidisciplinar i requereix la participació de moltes persones, a més, no és una cosa que es pot preparar de hui per a demà, sino que suposa un esforç continuat en el temps.

Allà pel més de febrer-març, segons estiga l’oratge, l’alumnat sembra, en llavorers realitzats en material reciclat, tot un seguit de llavors de moltes plantes diferents.

A continuació tenim uns mesos de tenir compte de les plantes, que tinguen l’aigua suficient, sol, ombra, calor, etc per a que cresquen sanes i boniques.

                               DSC01098                 DSC01100

Quan les plantes comencen a creixer, cal transplantar-les a la seua ubicació per a la venda en el Mercat Ecològic que farem a finals d’abril o principis de maig. Cada planta en el seu recipient reciclat, tasca que fa tot l’alumnat del centre. Quan tot està dispost, les plantes estan llestes per a ser venudes per un donatiu simbòlic, ja que el nostre objectiu no és guanyar diners sino escampar el gust per l’agricultura casera o urbana.

Els beneficis repercuteixen en compra de materials i eines per a l’Hort Escolar.

Una vegada està tot en condicions, cal fer les decoracions oportunes per a muntar l’estand on s’oferiran les nostres plantes.

L’alumnat de 5é de Primària s’encarregarà de cobrar i de servir els plantons a les persones que vinguen, així com les llavors que pugam oferir. Muntarà l’estand, portarà les plantes i les distribuirà. Després recollirem tot i fins al proper any.

És una activitat que es realitza fora de les hores lectives, per les vesprades, així que l’alumnat és voluntari i participa de forma solidària en el projecte.

Com sempre, sols hem queda donar les gràcies a totes aquelles persones que amb el seu treball i dedicació al centre fan possible una educació integral i de vida per al nostre alumnat.

Nota de premsa elaborada pel propi centre.