Nomdedéu: “Idea és un referent en matèria d’ocupació”

El secretari autonòmic d’ocupació de la Generalitat Valenciana, Enric Nomdedéu ha visitat hui Alzira per conèixer in situ els programes d’ocupació i formació que està duent a terme a la ciutat. Nomdedéu ha valorat la ciutat com un exemple en el tema d’ocupació. “Idea porta 26 anys fent la seua tasca en matèria d’ocupació i és referent, especialment en el desenvolupament de projectes europeus”.

Es tracta d’una visita pendent, que havia quedat ajornada amb motiu de la pandèmia i en la qual, el responsable de Labora ha visitat el taller d’ocupació Et formem que s’enceta ahir mateix, l’escola taller Revitalitza, els diversos cursos de formació i les instal·lacions de l’escola de cuina Idea.

Al llarg del recorregut, l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, li ha presentat també el nou projecte, El teu itinerari vital. Un projecte en el que s’integra formació i ocupació i que comptarà amb la participació d’aturats, empreses i professionals que ja no estan en actiu però que poden aportar una gran experiència. “Tenim per davant una gran aposta per al nostre municipi que ja ha estat presentada i compta amb el beneplàcit del Consell econòmic i social”, ha explicat Gómez.

El màxim responsable de Labora ha aprofitat la visita per fer valoració de les últimes dades de l’enquesta de població activa. Segons Nomdedéu, 12.000 persones han abandonat les llistes de l’atur este mes, entre ells un 8% dels que s’han incorporat al mercat laboral són joves. Unes notícies alentidores que tanmateix no neguen la realitat que ha deixat la pandèmia.

Nomdedéu recorda que a hores d’ara no s’està creant ocupació nova, tot i que si que està tornant la gent que estava en Erto a treballar. Ara el gran repte és tornar al mercat laboral a les persones més majors i també els jóvens. En este sentit, el secretari autonòmic ha destacat la tasca que s’està fent des de la Generalitat per a gestionar les ajudes post-covid, una gestió que ha posat la Comunitat Valenciana en un lloc capdavanter respecte a altres comunitats.

VISITA NOMDEDEU

CategoriesSense categoria