Nova campanya de concienciació contra l’abandó animal

L’abandó d’animals en el període estival és, malauradament, una tònica que cada estiu es repetix. Des de l’àrea de Benestar Animal, dins de la regidoria de Sanitat, s’ha llançat una campanya de conscienciació i informació sobre l’abandó animal.

“Abandonar la mascota quan arriba l’estiu o en qualsevol època de l’any no és una opció. Primer perquè és un ésser viu i segon perquè existixen moltes opcions per tal de donar-li una nova vida a les mascotes.” ha explicat la regidora, Gemma Alòs. A més, recorda que abandonar, a més de no ser una opció, està penalitzat amb l’ordenança. “Acabem d’encetar l’estiu i ja comença a haver-hi abandons de gossos, gats i fins i tot tortugues”, ha afegit.

Existeixen moltes opcions per a aquells que per raons justificades no poden tindre la seua mascota i des de la regidoria es treballa per tal d’assegurar en tot cas el benestar animal.

De cara a les vacances, els propietaris d’animals de companyia poden comptar amb residències i hotels per animals o buscar alternatives petfriendly en allotjaments turístics que accepten animals, que cada vegada en són més.

Un altra de les opcions si no poden tindre animals pels canvis ens les nostres vides és l’adopció i l’acolliment. Precisament Alzira compta amb una borsa d’adopció gestionada des de l’àrea de Benestar Animal, que s’encarrega de buscar una nova família per a l’animal, en col•laboració amb associacions i cases d’acollida.

Protocols d’actuació:

Si ja no em puc fer càrrec de l’animal:

– Els propietaris han de posar-se en contacte amb el Departament de Sanitat de l’Ajuntament d’Alzira sanitat@alzira.es o als telèfons 661 52 50 39 o 661 52 50 60

– Enviar fotos i una breu descripció de l’animal (nom, edat, sexe, caràcter…) i nosaltres l’inclourem en la nostra borsa d’adopció.

En cap cas s’ha d’abandonar. A l’article 11 de la Ordenança municipal s’especifica que es considera infracció molt greu “l’abandó d’animals de companyia en qualsevol lloc on es produïsca”. Les infraccions molt greus van acompanyades de sancions econòmiques (entre 300 i 450 €).

Si trobem un animal abandonat

– Sempre, cridar a la Policia Local 96 245 52 33. Ells disposen d’un protocol d’actuació i ens podran dir què fer.

– La Policia Local ho comunica al Departament de Sanitat i comença la cerca del propietari, en cas de no tindre’l es tramita l’adopció.

Si volem adoptar:

– Posar-se en contacte amb la regidoria de Sanitat

– Comunicar quin animal volem adoptar i des de Benestar animal s’estudiarà i gestionarà l’adopció.