“Obert per obres” convida els ciutadans a visitar el Palau de Casassús d’Alzira a partir del 15 d’octubre

DSCF6756Alzira, 12 d’octubre de 2018 – Des de les regidories de Patrimoni i Gestió Urbanística s’ha posat en marxa una campanya anomenada “obert per obres” per tal de mostrar a la ciutadania les obres de restauració que s’han realitzat, fins al moment, en el Palau de Casassús i que es podrà visitar a partir del 15 d’octubre.

Amb una inversió de 450.000 € s’han efectuat diferents actuacions com el reforç dels murs de la façana, la consolidació dels arcs muraris que van apareixent a l’edifici, el reforç del tercer forjat, la reestructuració de l’escala del pati i el sanejament dels murs de l’edifici, principalment.

Isabel Aguilar, vicealcaldessa i regidora de Patrimoni ha assegurat que: “Cal donar-li la importància que li correspon i recordar que el Palau de Casassús és un edifici altament protegit com a Bé de Rellevància Local (BRL) i amb un escut nobiliari, ubicat a la seua façana, declarat Bé d’Interés Cultural (BIC). Un palau situat a la plaça que, a hores d’ara, porta el seu mateix nom a real de la família que al seu moment va viure allí, i que fou construït entre els segles XV i XVI. La nostra història és part de la nostra identitat i hem de conservar-la”.

Va ser durant les obres de restauració quan es va constatar la importància patrimonial d’esta edificació per les troballes arqueològiques com, per exemple, la magnífica dovella reutilitzada al palau gòtic com a portal d’un paviment que es trobava a una profunditat aproximada d’1,60 m, que ens retorna a un possible edifici àrab.

El regidor de Gestió Urbanística, Fernando Pascual, ha declarat al respecte: “El Palau de Casassús és una joia que s’ha de mostrar al poble, a la ciutadania. Sabem que encara queda molt de camí perquè este Palau de Casassús, puga estar acabat, però això no impedix que es puguen visitar les dependències que sí que s’han restaurat. Per la qual cosa, ara, este edifici tan emblemàtic estarà obert per obres des del 15 d’octubre, de dilluns a divendres de 10.30 h a 13.30 h, per tal que els visitants, puguen vore l’evolució de la restauració que s’ha realitzat a l’edifici i algunes de les troballes que s’hi han descobert”.

CategoriesSense categoria