Per Nadal, Alzira llança recomanacions de prevenció d’incendis per a vivendes envoltades de sòl forestal 

2023 ha esdevingut l’any més càlid des de que hi ha registres. Degut a l’escassa pluviometria acumulada durant la tardor, la vegetació de les nostres muntanyes es troba molt seca i fàcilment disponible com a combustible per al foc.

Esta anòmala situació ha fet disparar el risc d’incendi forestal tot i estar en esta època, arribant-se a les festes nadalenques amb un risc major que altres anys. De fet, no s’esperen episodis significatius de pluja a curt termini que puguen millorar esta situació. És per això que l’Ajuntament d’Alzira prega especial atenció als residents de les vivendes pròximes al sòl forestal respecte a l’ús del foc i que tinguen en compte una sèrie de recomanacions i mesures preventives durant les celebracions del Nadal i cap d’any:

  • Als contenidors es poden produir incendis causats per l’abocament de cendres i brases mal apagades, així doncs, abans de tirar les restes de brases, cal assegurar-se que estan ben apagades i gelades, deixant que es refreden al pati de casa durant 24 hores en un poal galvanitzat.
  • Evitem l’ús de focs pirotècnics o petards domèstics en les proximitats del sòl forestal.
  • Mantenim neta de sutja les xemeneies de la vivenda i els paellers, les manté en bones condicions d’ús. Una xemeneia bruta és una de les principals causes d’incendi en habitatges.
  • Totes les eixides de fums (al final de la xemeneia o semblant) de les vivendes o paellers, han de tindre xarxa mataespurnes de material no inflamable, amb obertura de malla d’entre 0,5 cm i 1 cm de costat com a màxim.
  • Les xarxes mataespurnes han de mantindre’s netes i sense obstruccions
  • S’han d’eliminar les branques que estan per damunt de la construcció i en especial atenció les que es troben a menys de 3 metres de l’eixida de fums.
  • Si feu una barbacoa deixeu espai lliure entre les graelles i les branques o el carbó, no les ompliu del tot i així evitareu que es produïsquen flames, tenint sempre un punt d’aigüa pròxim per evitar danys majors en el cas que el foc s’escape.