Quasi 6.000 alzirenys són, en l’actualitat, posseïdors de la targeta del Bonobús Social

  • Esta iniciativa es va posar en marxa l’any 2015 i no ha deixat d’incrementar-se en número de sol·licitants

Per tal de posicionar-se al costat de la ciutadania amb menys renda, per una banda, i per fomentar la sostenibilitat, per l’altra, des de la Regidoria de Serveis Urbans de l’Ajuntament d’Alzira es va apostar en 2015 per lliurar el Bono Social; una targeta que permet utilitzar de forma gratuïta el servei municipal d’autobús.

El nombre d’usuaris no ha deixat de créixer des del moment en què es pot sol·licitar, passant de 980 targetes lliurades el primer any de funcionament a les 5.720 targetes actuals. En només huit anys prop de 6.000 alzirenyes i alzirenys fan ús del transport urbà sense tindre cap cost per la seua utilització.

Fernando Pascual, regidor encarregat de l’àrea, ha destacat positivament “Estes xifres, tant per la quantitat de ciutadans beneficiats com per la importància que té la utilització del transport públic, que permet apostar per la sostenibilitat, contribuint a disminuir la contaminació que provoquen els vehicles i aconseguint una ciutat més neta i amb millor qualitat de vida. També es promou la lluita contra l’escalfament global i el canvi climàtic”. L’edil també ha manifestat que “És necessari un sistema de transport que siga responsable i sostenible en el social, econòmic i ambiental i, conscients d’això, nosaltres apostem per fomentar-ho amb mesures com el Bono Social.”

Des de l’Ajuntament d’Alzira s’ha apostat des del 2015 per fomentar les polítiques socials, afavorint a la ciutadania, i sobretot, als que disposen de menys recursos econòmics. Per a poder tramitar la Targeta del Bonobús Social cal omplir un formulari que està disponible en el web municipal www.alzira.es i presentar-lo en l’Oficina de Registre (LA CLAU).