RUTA BERNARDINA 2017 DE ALZIRA A CARLET

Cartel Bernardina

 

NOTA PREMSA RUTA BERNARDINA

            El passat diumenge es va celebrar la V edició de la Ruta Bernardina, una jornada en la que participaren més de 200 persones entre senderistes i genets de les localitats d’Alzira, Carlet, Benimodo, Guadassuar i l’Alcúdia.

            A les 8’30 es concentraren en la Plaça de la Constitució d’Alzira i després dels saludes de benvinguda de l’alcalde de la ciutat, Diego Gómez i del retor de Santa Caterina, Enrique Masià, on es conserven les relíquies dels Sants Bernat, Maria i Gracia, patrons d’Alzira i Carlet. En el seu parlament, Gómez va recordar a José Palacios, president de la Confraria dels Sants Patrons, impulsor de la Ruta Bernardina, i que ens va deixar l’any passat poc després de realitzar la IV edició. També va destacar la importància d’este encontre anual de pobles de la Ribera, un model de germandat a mantindre per molts anys, així com la novetat d’invertit per primera vegada el recorregut, eixint des d’Alzira cap a Carlet.

             Al finalitzar els parlaments partiren a peu, encapçalats per l’alcalde fins l’Ermita dels Sants Patrons, on segons la tradició van ser martiritzats en el segle XII. En este punt es reuniren amb els genets que a cavall i en carruatges, recorregueren tots junts els trams del sender de curt recorregut PR-CV 421 i el primer itinerari eqüestre d’enganxes de la Comunittat Valenciana, l’IE-051.

            Un itinerari que ha segut habilitat per la concurrència d’una subvenció de la Diputació de València, la Mancomunitat de la Ribera i els ajuntaments participants, amb el fi d’ampliar l’oferta turística de la comarca. 

            La comitiva de pelegrins arribà a Guadassuar on es detingueren per  a procedir a l’esmorzar de fraternitat. Posteriorment, acompanyats de l’alcalde, Salvador Montañana que, com un caminant més va eixir des d’Alzira i faria tota la jornada a peu, va rebre als visitants en la seua estança en la població. Després de les explicacions locals, van partir fins l’Alcúdia, on l’alcalde, Andreu Salom i altres autoritats municipals, agasajaren als pelegrins i mostraren alguns dels espais més emblemàtics de la localitat, com la esglèsia de Sant Andreu.

            La Ruta continua fins Benimodo, on l’alcalde, Francisco Teruel, un pelegrí més des de l’inici, molt implicat en esta celebració, va fer les salutacions i presentació dels espais més destacats. Ja cap al mig dia, es va recórrer el tram final, arribant a l’Ermita de Sant Bernat de Carlet, on els caminants van descansar i dinar en el magnífic paratge condicionat.  Al finalitzar l’alcaldessa, Mª Josep Ortega i la presidenta de la Confraria de Sant Bernat, Mª José Llàcer agraïren als participants la seua presència.

            La regidora de Patrimoni Cultural i Turisme de l’Ajuntament d’Alzira, Isabel Aguilar, considera la celebració d’esta jornada com un exemple de la bona relació entre els pobles de la Ribera, on els alcaldes, regidors, representants de les confraries bernardines, amics, simpatitzants i veïns, participen en este acte i mostren les peculiaritats de cada poble, convertint esta Ruta com un excel·lent  recurs cultural i turístic que cada any va consolidant-se. 

LA VILAVELLA

CORBERA →

FOTOS

P1140854    P1140855

P1140861    P1140862

P1140865

Bernardina1

Bernardina2