S’automatitzen les comportes del canal de les Basses

Les comportes del canal de les Basses i del barranc de la Casella s’han automatitzat per millorar el seu servei. Amb esta intervenció es milloren les mesures encaminades al control del pas d’aigua tant del canal de les Bases com del barranc de la Casella. L’automatització de les comportes permetrà l’obertura i el tancament de les mateixes de manera remota.

Entre els treballs realitzats estan  la seua integració en el telecomandament, de manera que el departament tècnic de la regidoria de Serveis Urbans i Obres Públiques de l’Ajuntament d’Alzira té la capacitat de controlar l’obertura i tancament de les comportes en funció dels nivells de cabal del canal o del barranc, segons necessitats i punts de les precipitacions. A més, d’esta manera es millorarà el control i la capacitat d’emmagatzematge i evacuació de l’aigua.

El regidor de Serveis Urbans i Obres Públiques, Fernando Pascual ha manifestat que “Amb esta mesura anem a protegir de manera segura, més si cap, el nucli urbà. Així, remotament, es podrà controlar el nivell d’aigua quan el barranc de la Casella vinga ple i no entre en el canal de les Basses, a més de reduir el temps de tancament i obertura”.