Se supera la barrera dels 350 casos cada 100.000 habitants

Se supera la barrera dels 350 casos cada 100.000 habitants

Alzira, 22 de juliol de 2021._ La corba de contagis per Covid-19 a Alzira segueix la tònica de la resta del territori valencià i continua a l’alça. A hores d’ara, la taxa de incidència al municipi és de 365.61 persones contagiades per cada 100.000 habitants. Segons les dades de Salut Pública, Alzira registra hui 167 casos actius, dels quals 51 han estat detectats en els darrers 3 dies.

Alzira ha superat la barrera de les 350 persones contagiades per cada 100.000 habitants en només tres dies, el que indica que el contagi va incrementant-se exponencialment. L’Alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha valorat estes dades com “molt preocupants”.

Les dades ja han començat a reflectir-se al sistema sanitari. L’Alcalde ha anunciat este mati que es va a habilitar una nova planta a l’Hospital d’Alzira per atendre només pacients Covid.

Mentrestant, continua el ritme intensiu de vacunació. Des de la conselleria de sanitat s’ha anunciat que la setmana que ve quedarà tancada la vacunació dels majors de 40 anys, amb la dosi completa. Així mateix, a partir de dilluns continuarà la citació de les persones a la trentena. Escoltem la regidora G. Alós.

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat este matí que la Comunitat rebrà a l’agost el doble de les dosis esperades de la vacuna moderna, això és 441.570 dosis per compensar el dèficit interdepartamental i compensar la vacunació a persones desplaçades dins la Comunitat. Noticia que podria accelerar la vacunació dels menor de 30 anys a tot el territori valencià.

D’altra banda, la Generalitat ha ampliat a 77 el nombre de municipis per als que demanà ahir al TSJ l’aplicació del toc de queda a partir de dilluns 26 de juliol. A la Ribera, només Alginet i Turís es sumen a Benifaio, on el toc de queda està implantat des del dia 12.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, també ha anunciat este matí que a partir del proper dilluns 26 de juliol es limitarà al 50% l’aforament màxim d’espectacles i celebracions a l’interior, els quals hauran de finalitzar a les 12:30 de la nit. A més, es demanarà al TSJ renovar la limitació de les reunions socials a 10 persones tant en l’àmbit públic com privat. De ser aprovades pel Tribunal Superior de Justícia, estes mesures es mantindrien en vigor des del 26 de juliol fins el 16 d’agost.

PANTALLA RRSS