Comença el trasllat dels 50.000 llibres d’adults a la nova biblioteca d’Alzira

La Biblioteca pública d’Alzira deixarà temporalment de prestar llibres dijous que ve, 14 d’agost, ja que s’iniciarà el trasllat dels fons a la nova biblioteca del carrer Hort dels Frares. D’esta manera, es dóna un dels últims passos previs a l’obertura de les noves instal·lacions culturals, prevista per al pròxim mes de setembre.


Si bé a partir del dijous es paralitzen transitòriament els préstecs de les obres de l’actual biblioteca municipal, els dies 18, 19 i 20 d’agost el centre bibliogràfic romandrà obert únicament per a acceptar devolucions de llibres que fins a eixe moment estiguen prestats. La suspensió de préstecs es mantindrà durant les pròximes setmanes, fins que s’òbriga el nou edifici cultural.

El regidor de Cultura, Carlos Correal, ha explicat que la suspensió temporal dels préstecs “és una de les últimes fases indispensables prèvia a l’obertura de la nova biblioteca, que la ciutadania podrà començar a utilitzar dins de poc”. En este sentit, l’edil ha afegit que “el trasllat dels fons bibliogràfics d’adults s’ha fet coincidir amb la segona quinzena d’agost al ser un període en què tradicionalment es reduïxen molt els préstecs de llibres, hi ha poca demanda d’obres per part dels lectors, d’esta manera pretenem que les molèsties als usuaris siguen menors que en altres èpoques”.

A pesar de la mudança, en la Casa de la Cultura romandran obertes sales d’estudi, que podran ser utilitzades pels usuaris independentment de la suspensió temporal dels préstecs.

Segons el regidor de Cultura, el trasllat dels fons de l’àrea d’adults portarà unes quantes setmanes, ja que “a més de traslladar-se els 50.000 volums de la sala d’adults, els llibres s’han d’inventariar i catalogar amb el nou sistema informàtic de gestió de fons abans de ser definitivament col·locats en les estanteries”.

El trasllat dels llibres un procés laboriós, que requerix organització i detall, per això no pot fer-se de manera immediata, necessitarà almenys unes quantes setmanes”, ha postil·lat el regidor de Cultura d’Alzira. La nova biblioteca, situada en el carrer Hort dels Frares, contindrà els fons de l’actual Biblioteca i els llibres depositats en els baixos de l’Arxiu municipal.

Les obres infantils, ja avançades


D’altra
banda, el trasllat i la catalogació dels llibres infantils i juvenils ja està pràcticament finalitzats, després que el mes d’abril passat s’iniciara este procés. El trasllat dels fons bibliogràfics al nou edifici, que té més de dos mil metres quadrats, s’ha dut a terme una vegada instal·lat el mobiliari i la il·luminació, treballs posteriors a les obres.

Amb el trasllat i l’organització dels llibres d’adults al nou edifici s’avança, segons ha recordat el responsable de Cultura de l’Ajuntament, en la posada al punt d’este espai cultural per a després de l’estiu.