Un alumne de l’IES Rei En Jaume d’Alzira guanya la XX Prova Cangur de matemàtiques

El Campus de la Universitat d’Alcoi va acollir el passat dijous 26 de març la realització de les Proves Cangur de Matemàtiques del País Valencià.

La prova Cangur, convocada per la Societat Catalana de Matemàtiques, i organitzada per les respectives comissions balear, valenciana i catalana és una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar l’aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes. Consisteix en una prova de 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema.

 29    1    14

Els enunciats els prepara l’associació Le Kangourou sans Frontières, en una reunió internacional que per al Cangur 2015 s’ha celebrat a Puerto Rico, on la Societat Catalana de Matemàtiques participa amb representació pròpia i actualment ostenta, per elecció, un dels càrrecs de l’equip directiu de l’associació. Així els participants d’arreu d’Europa i d’altres països del món es plantegen els mateixos problemes i tenen un temps d’una hora i un quart per intentar resoldre’ls.

L’alumne Enrique Pallás Escrivá de l’ IES Rei en Jaume d’Alzira va rebre el passat 28 de maig en l’Aula Magna de la Universitat d’Alacant el premi del nivell 1 de les Proves Cangur de Matemàtiques del País Valencià.

IES Rei en Jaume