Un punt violeta està disponible a totes les actuacions musicals de les festes

Alzira, 20 de juliol de 2018 – Per segon any, la regidoria de Polítiques d’Igualtat ha habilitat un punt violeta que estarà disponible al per a informar i atendre qualsevol persona que ho necessite.

Els concert durant les festes i els esdeveniments amb aglomeracions de persones malauradament són en molts casos escenari de conductes abusives i agressions sexuals.

L’Ajuntament d’Alzira, des de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat, està instal·lant cada nit un punt violeta en el recinte on tenen lloc els concerts d’estes festes de juliol; des del qual s’oferirà informació i ajuda si és necessària.

Marina Mir, Regidora de Polítiques d’igualtat, i la tècnica d’Igualtat, Raquel José, estan al capdavant d’este punt, informant a tots aquells que s’acosten al punt violeta. “Rebutgem qualsevol tipus de violència masclista i per això estem ací hui, per tal de fer de la nostra ciutat un espai lliure de masclismes i d’agressions sexistes; ara i sempre”, assegura Mir.

L’objectiu de la campanya és informar i conscienciar, amb caràcter preventiu, i amb la finalitat última de contribuir a eradicar totes les violències masclistes i qualsevol tipus d’agressió cap a les dones.

Per a la posada en funcionament del Punt Violeta s’ha comptat amb la cooperació de la Regidoria de Festes, i la col·laboració de personal voluntari que ha repartit material promocional de la campanya, adhesius, cartells i polseres amb lema. #StopMasclismes

D’altra banda la Regidoria ha instal·lat lones al recinte firal amb lemes compromesos amb la campanya com: Res justifica una agressió, Stop violències masclistes, Sense un sí és no o Tinguem la festa en pau.

S’han elaborat fullets amb informació i pautes per tal d’identificar les conductes masclistes i abusives; informació sobre quan s’està sofrint una agressió o quan s’està tinguent un comportament sexista. S’inclouen també orientacions sobre com actuar en cas d’haver sigut agredida; i es deixa ben clar que sols qui agredix és responsable de l’agressió.

Punt Violeta Sant Bernat 2018