L’Ajuntament d’Alzira demana precaució davant la pujada de temperatures durant les Falles

La Regidoria de Medi Ambient i Transició Ecològica de l’Ajuntament d’Alzira informa que durant les festes falleres s’espera un oratge primaveral avançat amb una augment significatiu de les temperatures. Aquests dies es registraran temperatures màximes que rondaran els 27 graus i un pic que pot arribar fins als 31º per al pròxim dilluns 18 de març, és per això que s’aconsella a la ciutadania que extremen les precaucions amb l’ús del foc a les zones pròximes de sòl forestal, tant amb activitats agrícoles com qualsevol altra que puga suposar un risc d’incendi forestal.

Es recorda que s’han de tindre en compte les mesures de prevenció lligades a l’ús del foc en les cremes agrícoles com són l’execució en cremadors agrícoles, la disponibilitat d’aigua per al control del foc i el compliment dels horaris establerts als permisos de crema. Es recorda també, que les cremes agrícoles que es realitzen en totes aquelles parcel·les que es troben dins de l’àrea d’afecció del Pla Local de Cremes, sols podran realitzar-se amb la declaració responsable de crema , de dilluns a dissabte i sols quan el Risc per Incendi Forestal siga Baix/moderat (Alerta 1). I  a més diumenges i festius, no es pot cremar.

COETS

En relació a altres usos del foc, sobretot de caràcter lúdic donat a les festes en les que ens trobem, cal recordar que no es poden llançar coets ni focs d’artifici en l’entorn forestal ni en zones que es troben a menys de 100 metres del sòl forestal.

L’ajuntament d’Alzira prega la col·laboració de la ciutadana amb l’adopció d’aquests consells i també per a l’avís primerenc al 112 en cas de detecció de fums sospitosos.