L’Ajuntament d’Alzira demana precaució davant la pujada de temperatures durant les Falles

La Regidoria de Medi Ambient i Transició Ecològica de l’Ajuntament d’Alzira informa que durant les festes falleres s’espera un oratge primaveral avançat amb una augment significatiu de les temperatures. Aquests dies es registraran temperatures màximes que rondaran els 27 graus i un pic que pot arribar fins als 31º per al pròxim dilluns 18 de març, és per això que s’aconsella a la ciutadania que extremen les precaucions amb l’ús ...Llegir »

Amb el lema «No embrutes les Falles, reutilitza», Alzira se suma a l’ús del got reutilitzable

· La iniciativa de les regidories de Festes i d’Agricultura i Serveis per a la Ciutat aposta per unes festes més netes i sostenibles. · Es repartixen 4.000 gots reutilitzables a les comissions falleres de la ciutat i entitats festeres. Amb el lema «No embrutes les falles, reutilitza!», l’Ajuntament d’Alzira, a través de les regidories de Festes i d’Agricultura i Serveis per a la Ciutadania, ha posat en marxa una ...Llegir »

Nou comissions falleres aspiren a ser les falles més accessibles del 2024

La Regidoria d’Obres i Infraestructures destina 3.000 euros a promoure la millora de l’accessibilitat Nou comissions falleres aspiren a ser falles accessibles. Les falles  Doctor Ferran, Ana Sanchis, Alquenència, Avinguda Lluís Sunyer, Pare Castells, Sant Joan, Les Cantereries, Germanies i La Malva. Esta és la tercera edició d’estos guardons per a millorar l’accessibilitat als monuments fallers que convoca la Regidoria d’Obres i Infraestructures Públiques La finalitat del premi és que les falles, ...Llegir »

El restaurant suecà Cancela Events guanya la VIII edició del Concurs d’Espardenyà.

Guanyadors Concurs Espardenya 2024
  Picanterra guanya el 2n premi i El sitio Arrocería, el tercer. Prop de trenta associacions locals se sumen enguany a la Festa de l’Espardenya. Cancela Events de Sueca ha sigut el guanyador del VIII Concurs d’Espardenyà Valenciana d’Alzira, Francisco José García. Com a guanyador, ha rebut un premi patrocinat per l'Ajuntament d'Alzira de 3.000 euros, seguit del restaurant Picanterra de Cullera, guanyador de l’any passat que enguany ha quedat ...Llegir »

L’Ajuntament d’Alzira estableix horaris i serveis especials per a la celebració de les falles

EnFalles17 1
Del 16 al 19 de març, la festa acabarà a les 4.30 hores. L’Ajuntament d’Alzira ja ha posat en marxa tot el dispositiu de celebració de la festa fallera, amb l’establiment d’horaris per a la festa, per al  muntatge de carpes, d’actes festius, a més d’atendre les necessitats de les falles pel que fa a papereres i wc públics en els punts neuràlgics de la festa.  A partir de demà ...Llegir »

L’Ajuntament d’Alzira  rellança  el premi a la falla més Ecològica i respectuosa amb el medi ambient

Es recupera una iniciativa que es va aturar arran la pandèmia.  Fins al pròxim 8 de març, inclusivament, està obert el termini per a participar en elpremi a la falla més Ecològica i respectuosa amb el medi Ambient. La finalitat d’este concurs és promoure la sensibilització del col·lectiu faller en la utilització de materials i pràctiques respectuoses amb el medi ambient. Per això, d’acord amb l’experiència dels anys 2018 i ...Llegir »

Prop de 30 cuiners de tota Espanya al VIII Concurs d’Espardenyà d’Alzira

espardenya 2024
Més de 25 associacions i entitats participaran en la Festa de l’Espardenyà El diumenge 10 de març, la plaça del Regne acollirà la Festa de l’Espardenyà d’Alzira que inclou el que serà el VIII Concurs Nacional que porta el nom de Francisco José García, impulsor de la recuperació d’esta recepta. Començarà a les 10 del matí i està organitzada conjuntament per la Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Alzira i Tus ...Llegir »

Les mascletaes d’Alzira comencen enguany el dia de la Crida fallera

Tres pirotècnies valencianes dispararan vuit mascletaes durant la setmana fallera i per primera vegada, una el dia de la crida. Completen la programació de focs artificials, les dos nits del foc els dies 17 i 18 de  març Este matí la Regidoria de Festes ha convocat  al saló Noble el tradicional acte de signatura del contracte amb les diverses empreses pirotècniques que s’encarregaran enguany de disparar les mascletaes durant la ...Llegir »

L’Ajuntament d’Alzira premia l’accessibilitat als monuments fallers

La Regidoria d’Obres i Infraestructures destina 3.000 euros a promoure la millora de l’accessibilitat Esta és la tercera edició d’estos guardons per a millorar l’accessibilitat als monuments fallers. La Regidoria d’Obres i Infraestructures Públiques premiarà les comissions falleres que promoguen monuments accessibles. Una iniciativa que pretén impulsar actuacions respectuoses amb l’accessibilitat. La finalitat del premi és que les falles, de manera progressiva, integren, en elaborar els monuments, els mitjans adequats que ...Llegir »

Les mascletaes d’Alzira començaran enguany el 13 de març

Set pirotècnies valencianes, una més que l’any passat, dispararan des de la plaça del Regne Completen la programació de focs artificials el castell de la crida, els castells dels dies 17 i 18, l’homenatge al foc antic i dos macrodespertaes, una d’elles infantil Este matí s’ha dut a terme a l’Ajuntament la signatura del contracte amb les diverses empreses pirotècniques que s’encarregaran enguany de disparar les mascletaes durant la Setmana ...Llegir »