Nou comissions falleres aspiren a ser les falles més accessibles del 2024

  • La Regidoria d’Obres i Infraestructures destina 3.000 euros a promoure la millora de l’accessibilitat

Nou comissions falleres aspiren a ser falles accessibles. Les falles  Doctor Ferran, Ana Sanchis, Alquenència, Avinguda Lluís Sunyer, Pare Castells, Sant Joan, Les Cantereries, Germanies i La Malva.

Esta és la tercera edició d’estos guardons per a millorar l’accessibilitat als monuments fallers que convoca la Regidoria d’Obres i Infraestructures Públiques La finalitat del premi és que les falles, de manera progressiva, integren, en elaborar els monuments, els mitjans adequats que permeten una accessibilitat total al monument i als voltants.  A mes de l’ l’accessibilitat urbanística referida al medi urbà; l’accessibilitat en el transport, també es té en compte  l’accessibilitat en la comunicació, referida a la informació individual i col·lectiva de les persones amb dificultats que vulguen tindre accés al monument, i l’accessibilitat electrònica, referida a la facilitat d’accés a les TIC i als continguts en Internet per a qualsevol persona amb discapacitat, d’edat avançada o en estat de privació física. I d’altra banda, també es valoren els materials utilitzats per a fer les infraestructures accessibles.

Les nou comissions falleres es disputaran els cinc premis, tots amb banderí i una dotació econòmica. La falla que guanye rebrà un xec per valor de mil euros, el segon premi és de huit-cents euros, la tercera falla guardonada rebrà sis-cents euros, la quarta, quatre-cents, i la que obtinga el quint premi, tindrà una dotació de dos-cents euros. Els guanyadors rebran el banderí el pròxim diumenge, en el lliurament de premis de la les falles d’Alzira.