L’Ajuntament d’Alzira premia l’accessibilitat als monuments fallers

  • La Regidoria d’Obres i Infraestructures destina 3.000 euros a promoure la millora de l’accessibilitat

Esta és la tercera edició d’estos guardons per a millorar l’accessibilitat als monuments fallers. La Regidoria d’Obres i Infraestructures Públiques premiarà les comissions falleres que promoguen monuments accessibles. Una iniciativa que pretén impulsar actuacions respectuoses amb l’accessibilitat. La finalitat del premi és que les falles, de manera progressiva, integren, en elaborar els monuments, els mitjans adequats que permeten una accessibilitat total al monument i als voltants. 

Les comissions falleres que hi vullguen participar han de presentar la sol·licitud a la plataforma electrònica de l’Ajuntament d’Alzira, i adjuntar una memòria descriptiva en què expliquen els criteris utilitzats per a millorar l’accessibilitat de les persones als monuments fallers.


La regidoria ha establit cinc premis, tots amb banderí i una dotació econòmica. La falla que guanye rebrà un xec per valor de mil euros, el segon premi és de huit-cents euros, la tercera falla guardonada rebrà sis-cents euros, la quarta, quatre-cents, i la que obtinga el quint premi, tindrà una dotació de dos-cents euros.


Els criteris que es valoren són l’accessibilitat urbanística referida al medi urbà; l’accessibilitat en el transport, referida al mitjà de transport per a poder accedir als monuments; l’accessibilitat en la comunicació, referida a la informació individual i col·lectiva de les persones amb dificultats que vullguen tindre accés al monument, i l’accessibilitat electrònica, referida a la facilitat d’accés a les TIC i als continguts en Internet per a qualsevol persona amb discapacitat, d’edat avançada o en estat de privació física. I d’altra banda, també es valoren els materials utilitzats per a fer les infraestructures accessibles. 


El regidor d’Obres i Infraestructures, Vicente de la Concepción, ha destacat que «els guardons volen aconseguir la sensibilització de les comissions falleres per tal d’oferir un accés sense barreres a visitants i alzirenys. Amb la convocatòria d’esta tercera edició volem continuar apostant per una ciutat integradora i unes falles accessibles tenint en compte que són una festa patrimoni cultural immaterial de la humanitat.